KATUINTJE De site van een tuinliefhebber

Home Open Tuin Zaden Kadozakjes Tuinboeken Bed & Breakfast Bestellen Contact Links

Katuintje’s open tuin “De Heerlijkheid”

Katuintje woont samen met haar man in een woonboerderij in Ruinerwold (Zuidwest Drenthe). De tuin achter de boerderij stellen ze ‘s zomers open voor andere tuinliefhebbers. Het is een romantische tuin van 2000 m2 met de nadruk op sterke vaste planten, maar ook bijzondere één- en tweejarigen. De beplanting is samengebracht in borders op kleur. Er zijn zodoende diverse tuindelen ontstaan die mooi in elkaar over gaan.

Centraal ligt een lange vijver, met aan weerszijden borders met veel paars en roze. Achter de vijver ligt de grassentuin, waarin siergrassen worden gecombineerd met bloeiende vaste planten, bollen en éénjarigen. Verscholen achter een haag ligt de hotbordertuin. In deze tuin worden bloemen in rood, oranje en geel gecombineerd tot een vlammend geheel. Verder is er een vrolijke zaaituin, waarin een grote diversiteit aan één- en tweejarige planten uitbundig staan te bloeien. Aan de schaduwzijde van de tuin bevindt zich de witte tuin, die iets spannender wordt gemaakt met roze en rode tinten. Ook is hier de bostuin in zachtgeel, wit en blauw.

Naast al deze bloemenborders zijn er diverse terrassen, waaronder het 17 m lange overdekte terras bij de oude stalmuur, waar het heerlijk toeven is. Als het weer wat minder is, kunt u ook binnen zitten in de gezellige voormalige stalruimte. Hier kunt u koffie en thee met Drentse kruidkoek bestellen. Ook de verkoop hoek met zaden, kadozakjes en tuinboeken en het toilet bevinden zich hier. Buiten is de stekjeshoek, waarin u een wisselend aanbod van planten uit de tuin aantreft. Misschien staat er net dat ene plantje waar u al zolang naar op zoek was!

Wat de tuin van Katuintje ook bijzonder maakt is het ooievaarsnest dat achterin de tuin staat. Hier zijn in de zomermaanden de ooievaars van heel dichtbij te bewonderen. De ooievaars zijn er doorgaans tussen eind februari en eind augustus.


Open dagen en entreeprijs

De open dagen in 2021 zijn (onder voorbehoud ivm corona maatregelen) :


Tuingroepen

In 2021 zijn wij niet open voor tuingroepen.


Rondje nazomertuinen op 12 september 2021, eentree € 3,- p.p. per tuin.

De tuin is niet alleen prachtig in de zomermaanden. Ook in de nazomer is de tuin het bezoeken meer dan waard. Denk aan wuivende grassen, Dahlia's en heel veel herfstbloeiende planten.

Om al dit moois te kunnen laten zien heeft Katuintje samen met drie andere gepassioneerde tuindames de handen ineen geslagen. Gezamenlijk stellen zij hun tuinen open. De drie andere tuinen zijn:

De tuin van Joke Kuiperij in Koekange (www.detuinvan.nl)

De tuin van Tilly Vriend in Wanneperveen (www.vriendenhof.nl)

De tuin van Geke Rook in St. Jansklooster (www.tuinvangekerook.n


Adres van Katuintje

Katuintje’s open tuin “De Heerlijkheid”

Dr. Larijweg 136

7961 NS Ruinerwold.

Telefoon 0522-480234.

E-mail: katuintje@hotmail.nl

Foto's van de tuin